Sakset/Fra hofta

Kommentatorer på høyresiden i USA tegner et bilde av et undergangsdømt Europa, og de har nok knagger å henge det på til at bildet nok vil feste seg.

Europa er ved «kulturelt at afvæbne sig selv» og overlade sin fremtid til radikaliserede muslimer, advarer eksempelvis forfatteren George Weigel, der er tilknyttet den socialt konservative tænketank Ethics and Public Policy Center i Washington. Han argumenterer, at det «kristofobiske» Europa sætter scenen for sin egen undergang.

– Demokrati står og falder med et folks evne til at svare på spørgsmål som «hvorfor skal vi være tolerante og demokratiske?» Den moderne europæiske sekularisme giver ingen svar, fordi den ikke har et sikkert greb på sandheden om noget som helst, men kun anerkender «din sandhed» og «min sandhed». Den har suget sjælen ud af Europa, siger han.


Amerikanere dømmer Europa til døden

28. jun 2008 00:00 Mangel på gudstro og lave fødselstal bliver Europas undergang, advarer en række amerikanske forfattere og kommentatorer