Kommentar

To verdener: 18 år gamle Hawjin Barzingi fikk overbevist Aps fylkeslag i Akershus om å gå inn for 21-årsregelen. Det gjør inntrykk å lese om en ung jente som tar opp kampen for å forsvare sin egen generasjons rett til eget liv.

Det gir håp for fremtiden å lese om unge jenter som viser slik styrke. Det gir en viktig erkjennelse: Folk er folk, når de bare får frihet til å være seg selv.

Men Advokatforeningen mener i samme oppslag i Dagbladet at statsråd Bjarne Håkon Hanssens forslag for å få redusert henteekteskapene er diskriminerende. De går dermed mot. Advokatforeningen sier at forslaget har udemokratisk karakter!

De to posisjonene: en sterk innvandrerjente som vet hva hun snakker om, og en tung, etablert norsk institusjon sier mye om dagens Norge. Er Advokatforeningen klar over hvilket ettermæle de skaffer seg?