Vebjørn Selbekk krøp til korset og beklaget at han trykket tegningene. Samtidig rykker Sveriges utenriksminister Leila Freivalds voldsomt ut mot Sverigedemokratene fordi de har trykket en ny tegning av profeten som ser seg selv i speilet. Torsdag kveld ble hjemmesiden til avisen SD Kuriren stengt.

Säpo och UD fick Sverigedemokraternas internetleverantör att vid 17-tiden på torsdagen släcka ned partiets hemsidor på internet. Tidigt på fredagsmorgonen gick det dock fortfarande att se Muhammedbilden på partiets hemsida liksom på partiets ungdomssajt.

Å stenge en hjemmeside er et drastisk skritt og et radikalt inngrep i trykkefriheten.

Freivalds stiller seg laglig til for hugg når hun henviser til protester fra Syria! Der har mediene skrevet at SD Kuriren er en stor svensk avis.

Den syriska regeringen protesterade i går genom att kalla upp den svenske ambassadören i Damaskus till ett möte.

Flera medier i Mellanöstern har, enligt Freivalds, rapporterat att «en stor svensk tidning» publicerat en Muhammedkarikatyr.

– Vi vet att det finns extremister bland muslimer som inte nöjer sig med att demonstrera utan tar till våld – och det är från det hållet det kan finnas en hotbild, säger Laila Freivalds.

Men å anføre protester fra Syria er ikke spesielt smart. Syriske myndigheter sto passive og så på mobben raserte den danske og norske ambassaden. Det var også flest syrere som ble arrestert da den danske ambassaden i Beirut ble rasert. Alt tyder på at syriske myndigheter bruker profet-saken for alt den er verdt, til å lage bråk for Vesten, så de blir opptatt av noe annet enn å presse Syria i Hariri-saken.

Ved å vise til muslimske ekstremister har Freivalds gitt carte blanche til ekstremister. Neste gang det er noe man ikke liker er det bare å mobilisere mobben.

Muhammedteckning ute trots nedstängning