Nytt

Jeg har ikke lest milleniumsrapporten som ble lagt frem idag, og kommer neppe til å gjøre det. Men konklusjonene tar jeg til meg. De stemmer med min egen forutanelse: vi er altfor mange mennesker som utvikler oss altfor fort langs en akse jorda ikke tåler. 1.360 forskere har vært med på arbeidet som er et av de største noensinne. Hvis det var noen som helst tvil, ville det utvilsomt kommet frem. Så mange forskere stiller seg ikke bak noe som ikke er ugjendrivelig faktum. Men tar vi det til oss? Rapporten vil bli arkivert som nok en i rekken over advarsler om feil kurs. Alle oppfører seg som om de er maktesløse. Det er selvfølelig tøv. Akkurat som tulipan-revolusjonen i Kirgisistan: de fikk litt hjelp utenfra og gjenvant troen på egne krefter. Hva skal til at vi gjenvinner troen på oss selv? Jeg skjønner meg ikke så mye på vitenskapen. Men jeg har en bad feeling for hva som vil skje med menneskene når miljøforandringene kicks in. Da er det mye vi må vinke farvel til. Det kommer bare til å ta kort tid, så kommer de bekymringsløse dagene til å være glemt. De vil tilhøre en annen tidsalder. Vi er der nå. På terskelen.

Les også

-
-
-
-

Les også