Aftenposten fløt en gang på at det var et visst hold i slagordet «Solid bakgrunn for egne meninger». Avisen var kjedelig, men solid. Nå er den bare kjedelig.

Per Egil Hegge har en til dels morsom språkspalte. Forleden tok han også for seg Hans Erik Matres feilaktige omgang med norsken. Men kanskje Hegge også burde se litt på innholdet?

Veteranen Nils Morten Udgaard kommenterte igår valget i Irak. Analysen var traust, forutsigbar, kjedelig. USA har gjort for mange feil, og det verste var avskjedigelsen av byråkrater og oppløsningen av hæren. Dermed la man seg ut med sunni-eliten. Prokonsul Bremer III så etterhvert at man hadde gått for hardt frem, og tillot ansettelse av særlig kvalifiserte. Om dette skriver den urbane, dannede Udgaard:

President Bush og hans folk utviste en ideologisk fanatisme som ikke står tilbake for den som vi ofte møter i de religiøse gruppene i Irak.

La den setningen henge i luften, smak på den. Hva er det med Norge? Thomas L. Friedman skrev forleden at i Europa er antiamerikanisme hobby, i araberverdenen er det karriere. Men tenk på hvilken glideflukt Udgaards gamle sjef, Willoch, har beskrevet de senere år. Hobby?