Alexandria Ocasio-Cortez (D) sa søndag at hun ikke trodde Jesus ville støtte de pro-kristne Super Bowl-reklamene fordi de fikk fascismen til å «se godartet ut».

Det var den kristne gruppa He Gets Us som hadde brukt omtrent 20 millioner dollar på to reklamefilmer som ble sendt under søndagens Super Bowl. Reklamene portretterte Jesus Kristus som en som elsket «de menneskene vi hater». skriver Breitbart.

Dette fikk The Squad-representanten, også kjent som AOC, til å reagere på Twitter.

En av filmene vise sinte mennesker som krangler, med budskapet:

«Jesus loved the people we hate. He gets us. All of us.»

Den andre reklamen viser et klipp hvor barn hjelper hverandre, og her er budskapet følgende:

«Jesus didn’t want us to act like adults. He gets us. All of us.»

Dette er altså fascisme i AOCs forrykte verden. Breitbart sliter med å forstå hvor AOC ser den skjulte fascismen i disse klippene.

It is unclear where Ms. Ocasio-Cortez sees the hidden “fascism” lurking behind these ads, designed to help overcome divisions and hatred in the name of Jesus.

Breitbart mistenker at AOC reagerer fordi reklamene er finansiert blant annet av familien som står bak Hobby Lobby, i tillegg til andre kristne grupper og noen anonyme givere.

Ifølge CNN kan reklamekampanjen tilknyttes  folk på ytterste høyre, og det blir verre:

«The campaign has connections to anti-LGBT and anti-abortion laws.»

Blant annet har en av kampanjens viktigste støttespillere, The Servant Foundation, syndet kraftig ved at de har donert millioner av dollar til  Alliance Defending Freedom, en konservativ kristen juridisk gruppe. De kjemper blant annet for at menn ikke skal få delta i kvinneidrett. Fascisme? Neppe.

Hobby Lobby, som eier en kjede av kunst- og håndverksbutikker, er også en av reklamekampanjens viktige støttespillere.  De ble saksøkt fordi de nektet å gi en mann adgang til kvinnegarderoben. Eller som CNN formulerer det: «Anti-LGBTQ legislation.» Hobby Lobby vant saken, som gikk helt til U.S. Supreme Court.

Dessuten nektet de i 2014 av religiøse grunner å følge føderale krav fra Obama-regjeringen om å betale for prevensjon for sine ansatte. Også denne saken gikk helt til Supreme Court, og Hobby Lobby vant.

I AOCs verden er det sikkert ren fascisme å kjempe for fosterets rett til liv, eller å protestere mot at kvinneidrett og kvinnegarderober invaderes av menn.

I følge hjemmesiden til He Gets Us tar reklamekampanjen sikte på å hjelpe folk «forstå den autentiske Jesus slik han er fremstilt i Bibelen – en Jesus som sto for radikal tilgivelse, medfølelse og kjærlighet».

Det er ikke rart at CNN skriver at dette trolig virket krenkende for anti-kristne tilskuere, selv om de selv innrømmer at mange av spillerne på banen pleier å be både før og etter kampene.

Personlig er jeg ateist, men ikke anti-kristen, og jeg lar meg ikke fornærme av at noen fremmer sin religiøse overbevisning på denne måten. Da finner jeg det mer krenkende at amerikanerne kaller dette spillet for fotball, i stedet for håndegg.

Les også:

Ocasio-Cortez lot som hun ble påført håndjern, avslørt av bilder

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.