Kommentar

Nicholas Kristof i NYTimes skrev nylig at George W. Bush for tiden leser en populær historiebok kalt The Congquerors av en Micahel Beschloss. Tydeligvis en bok som vurderes høyt. Flere skriver til Kristof og sier det må være feil, for Bush er intellektuelt ikke i stand til å lese en slik krevende bok. Kristof sier det er feilen mange liberalere har gjort: de undervurderer Bush. Med tanke på all Bush-hetsen som norske medier er fylt av, kan følgende sitat være på sin plass:

I covered Bush in the 2000 election, and – as I wrote in a column last summer – I’m convinced that in some respects he’s a very smart guy. He’s not at all intellectual, and he’s less interested in the world of ideas than almost anybody I’ve ever met. But he has a great memory for faces, incredible social charm, and first-rate political skills. He’s not much of a book-reader, true, but under Laura’s influence (she’s a real book lover) he does wade through books at times.

The liberal contempt for Bush bothers me not only for its incivility but also because I think it’s factually wrong and is counter-productive.

Les også

dagens tekst: Kristof om Putin -
Krig gjennom voldtekt -
It's Nam all over again -
Folkemord for våre øyne -
Løgner -