NTB

Russiske soldatmødre og kvinner som er gift med soldater som er sendt i krigen i Ukraina, har innledet en uvanlig protest i Moskva.

Åtte kvinner slo seg mandag ned utenfor det russiske forsvarsdepartementet med krav om å få møte forsvarsminister Andrej Belousov.

Kvinnene gjorde det klart at de om nødvendig tilbringer natten utenfor bygningen.

– Vi venter og venter og venter. Vi kommer ikke til å flytte oss før vi oppnår resultater, skriver en av kvinnene, Paulina, på Telegram.

Også i begynnelsen av forrige måned demonstrerte kvinner utenfor departementet med krav om å få sine menn og sønner hjem fra Ukraina.

En talsmann for departementet kom da ut for å snakke med dem, en høyst uvanlig gest ettersom russiske myndigheter sjelden gjør noe forsøk på å komme demonstranter i møte.

I mai ble Put Domoj-bevegelsen (Veien hjem) stemplet som utenlandsk agenter av russiske myndigheter. Også den sto kvinner bak, og det kom til sammenstøt med politiet under demonstrasjoner ved flere anledninger.

Kvinnene som nå demonstrerer utenfor forsvarsdepartementet, understreker at de ikke har noen tilknytning til Put Domoj.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.