NTB

En gruppe russiske kvinner har protestert utenfor det russiske forsvarsdepartementet. De krever å få ektemennene hjem igjen fra fronten i Ukraina.

– Få min innkalte mann hjem igjen, sto det på plakaten til en av kvinnene som hadde møtt opp til den sjeldne demonstrasjonen Moskva mandag.

Rundt 15 av dem i tallet hadde møtte opp for å kreve at deres ektemenn skulle få returnere fra militærtjeneste.

Protesten skjedde etter at Russland stemplet organisasjonen Put Domoij som utenlandske agenter. Organisasjonen jobbet for å bringe hjem menn i kjølvannet av massemobiliseringen i september 2022.

– Vi ber dere om å snakke med forsvarsministeren, sa en knelende kvinne til en politibetjent, som ba kvinnene legge ned plakatene.

En av kvinnene svarte politimannen med å peke på sin datter.

– Ser du henne? Jeg fødte henne, tre måneder senere tok de ektemannen min.

Kvinnene la etter hvert ned plakatene, angivelig fordi de hadde blitt lovet et møte med en representant for Russlands ferske forsvarsminister Andrej Belousov.

Tidligere har russiske myndigheter tillatt lignende protester sentralt i Moskva, tilsynelatende for at de ikke vil hisse opp slektningene til mennene som kjemper i Ukraina. Nå kan det imidlertid virke som at myndighetene har lagt seg på en annen linje, siden organisasjonen er stemplet som utenlandsk agent.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.