NTB

Den russisk-innsatte ledelsen for atomkraftverket i Zaporizjzja hevder at ukrainske droner har truffet en kraftstasjon i nærheten.

Lederen for kraftverket, som for tiden kontrolleres av Russland, hevder at dronene traff en kraftstasjon i den nærliggende byen Enerhodar.

Han sier samtidig at åtte ansatte er såret, i tillegg til skader på selve kraftstasjonen. Tidligere onsdag meldte det statlige russiske nyhetsbyrået Tass at dronene hadde truffet selve kraftverket i Zaporizjzja.

Samtidig sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at de skal legge fram en resolusjon om atomsikkerhet for FNs hovedforsamling. Zelenskyj sier at de legger fram resolusjonen om kort tid.

Det internasjonale atombyrået (IAEA) sier droneangrepene mot det sårbare kraftverket må stoppe umiddelbart.

– Vi har blitt informert om flere droneangrep i nærheten av kraftverket i Zaporizjzja i dag, heter det i en uttalelse fra byrået, som understreker at slike angrep truer atomkraft, sikkerhet og liv.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.