NTB

En ble drept og flere såret da den ukrainske hovedstaden Kyiv for tredje natt på rad ble angrepet av russiske droner, opplyser myndighetene i Ukraina.

Ukrainsk luftvern ble aktivert for å skyte ned dronene i og rundt Kyiv tidlig natt til torsdag. Det falt ned vrakrester fra nedskutte droner over flere bydeler, og det ble hørt eksplosjoner flere steder.

Det ukrainske forsvaret hevder å ha skutt ned 20 droner av typen iranskproduserte Shaded og to Kalibr-kryssermissiler.

– Vi hadde en suksessrik forsvarsoperasjon, slår forsvarets talsperson Jurij Ignat fast.

Nødetatene rykket ut til fire bydeler etter eksplosjoner i hovedstaden, ifølge Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko.

– I bydelen Podilskyj ble det funnet en død person under brannslukking i en leilighetsbygning, opplyser ordføreren i meldingstjenesten Telegram.

Videre opplyser myndighetene i Kyiv at to personer ble sendt til sykehus etter å ha blitt truffet av vrakrester.

To andre fikk tilsyn av helsepersonell på stedet i bydelen Sjevtsjenkivskyj lenger vest, der tok det fyr på en balkong.

Militæradministrasjonen opplyser at vrakrester hadde falt ned også over distriktet Solomjanskyj i sentrum av byen. Det ukrainske luftforsvaret opplyste senere natt til torsdag at trusselen fra det russiske droneangrepet fortsatt er gjeldende.

Natt til torsdag kunne det høres eksplosjoner også andre steder i landet, blant annet i Khmelnytskyj i vest, i Mykolajiv i sør, og i Zaporizjzja i sørøst.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.