Palestinske militante bruker veibomber særlig i og rundt Jenin på Vestbredden. Natt til torsdag ble først en pansret vogn utsatt for en eksplosjon. Ingen ble drept, men da en annen pansret vogn kom til assistanse gikk en mye større bombe av. Den drept Alon Sacgiu (22) og såret 16 av hans kamerater.

Før hæren går inn sender de en gravemaskiner som flerrer av det øverste laget for å utløse mulige veibomber. Men denne bomben var begravd mye dypere, kanskje på halvannen meter. Da er den vanskeligere å oppdage.

Hamas og Islamsk hellig krig er konsentrer rundt Jenin.

Krigen på Gaza har økt spenningsnivået på Vestbredden. 4.150 palestinere er arrestert, hvorav 1.750 tilknyttet Hamas.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.