NTB

Over 400.000 personer forlot den katolske kirken i Tyskland i fjor. Storflukten truer med å gjøre katolisismen til en minoritetskirke i landet, ifølge ekspert.

Selv om færre forlot den katolske kirken i fjor sammenlignet med i 2022, er trenden fortsatt sterk: I 2022 forlot over en halv million mennesker kirken, og i 2023 var tallet 402.694.

Til sammen 20,3 millioner mennesker i Tyskland tilhører i dag den katolske kirken, men i 2024 kan antallet for første gang falle under 20-millionersgrensen.

Kirkerettsekspert Thomas Schüller mener «implosjonen av den katolske kirken til en minoritetskirke» er irreversibel. Det bekreftes også av studier.

I 2019 spådde en studie fra Universitetet i Freiburg at antallet kirkemedlemmer i Tyskland, både katolske og protestantiske, ville halveres til i underkant av 23 millioner innen 2060.

– Tallene er en indikator på virkeligheten, sa biskop Georg Bätzing torsdag, som leder den tyske bispekonferansen som foregår i Bonn denne uka.

– Tallene er alarmerende. De viser at kirken er i en omfattende krise, la han til.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.