NTB

En 67 år gammel fransk turist er dømt til 20 dagers fengsel for trusler og uforsiktig bruk av skytevåpen under sitt opphold på Svalbard.

Mannen, som var på ferie i april, deltok på en tur arrangert av en av Svalbards turoperatører, men følte seg dårlig behandlet, skriver Svalbardposten.

På kvelden 15. april truet han med å oppsøke turoperatørens base i Longyearbyen og skyte alle ansatte. På grunn av isbjørnfare hadde han tilgang til våpen, og han understreket truslene ved å gjøre en bevegelse som imiterte et ladegrep.

I tillegg ble mannen dømt for uforsiktig våpenbruk etter at han avfyrte et skudd inne på et hotellrom, som traff en radiator og forårsaket en vannlekkasje.

I retten erkjente franskmannen de faktiske forholdene, men hevdet at truslene ikke var reelle og ble misforstått på grunn av hans dårlige engelskkunnskaper.

Retten var ikke enig og vurderte truslene som klare og egnet til å fremkalle frykt, og dermed straffbare.

Til tross for påstand om inndragning, fikk franskmannen beholde sin revolver, et historisk våpen av stor personlig betydning. I tillegg til fengselsstraffen må han betale 40.000 kroner i sakskostnader.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.