Nytt

En mann fra Malvik er dømt til 21 dagers ubetinget fengsel for å ha skrevet følgende: «Måtte en klok person med våpen se sitt snitt til snarest mulig å avlive Akhtar Chaudhry med et hodeskudd.» Ingen medier rapporterer at den dømte er en tidligere Ap-politiker.

I januar anmeldte Akhtar Chaudhry (SV) en mann for drapstrusler. Truslene kom etter at Chaudhry skrev et blogginnlegg om hijab-saken på Bryne som ble publisert i Nettavisen. Mannen fremsatte truslene under fullt navn i kommentarfeltet. Og truslene var ikke til å ta feil av.

«Måtte en klok person med våpen se sitt snitt til snarest mulig å avlive Akhtar Chaudhry med et hodeskudd.»

I juli ble det kjent at statsadvokaten tok ut tiltale mot mannen, som viste seg å være fra Malvik i Sør-Trøndelag. Saken ble omtalt i flere større medier, men gjerningspersonen ble kun identifisert som «Mannen i 50-årene».

Onsdag ble saken omtalt igjen fordi dom nå er falt. Adresseavisen skrev 30. august at mannen i 50-årene nå er dømt for hatefulle ytringer mot politiker Akhtar Chaudhry. Mannen ble dømt til 21 dagers ubetinget fengsel og til å betale 5000 kroner i saksomkostninger.

Den dømte er tidligere Ap-politiker. Dette har vært kjent siden lokalavisa Malviknytt skrev om saken i juli under overskriften Tidligere Malvikpolitiker hat-tiltalt .

Vi merker oss at mediene unnlater visse fakta – selv etter at mannen er dømt.