Juni 2021 voldtok en 21 år gammel mann to kvinner med to timers mellomrom. Begge voldtektene skal ha skjedd på en fest i Sandnes kommune. Tiltalen omfatter flere andre forhold, og mannen var tidligere dømt for vold.

Mannen er tiltalt etter straffeloven § 292 jf. § 291

I tiltalen kan vi lese grunnlaget for tiltalen:

a)
Tirsdag 22. juni 2021 kl. ca. 21.00 i (adresse) i Sandnes, låste han døren til soverommet, og til tross for at (offer A) var svekket av alkoholberuselse, la han seg oppå henne og holdt henne nede i sengen med sin egen kroppsvekt. Han førte deretter penis inn i hennes skjede.
b)
Tirsdag 22. juni 2021 kl. ca. 23.00 i (samme adresse) i Sandnes, låste han døren til badet og holdt (offer B) fast, og førte deretter penis inn i hennes skjede.

Begge voldtektsofrene og gjerningsmann er etter navnene å dømme etnisk norske.

I tillegg blottet mannen seg for en annen jente på samme fest, og masturberte foran henne.

Han er også tiltalt for trusler mot politiet, skriver Aftenbladet.

Politiet ble kjent med saken allerede samme kveld. Da en patrulje kom til adressen hvor festen var, og politiet ville ta beslag i tiltaltes mobiltelefon, skal 21-åringen ha truet med å «knuse trynet» til en av betjentene.

21-åringen er også tiltalt for en rekke andre forhold på ulike datoer:

  • For å ha slått en jente til blods
  • Bilkjøring uten førerkort
  • Promillekjøring
  • For grove trusler mot det ene voldtektsofferet etter voldtekten, etter å ha dyttet henne
  • For vold, blant annet ved å stumpe en sigarett på en kvinnes hånd
  • For brudd på besøksforbud

Strafferammen for overgrepene er fengsel i inntil 15 år, med en minstestraffen på tre års fengsel. Normalstraffen for én voldtekt er fire års fengsel.

Tidligere dømt for vold

21-åringen ble dømt for en voldsepisode i 2019.  Det oppsto en krangel mellom den da 19 år gamle mannen og en annen person han ikke kjente.

Fornærmede gikk bort fra 19-åringen, men tiltalte fulgte etter. Uten forvarsel slo han fornærmede i ansiktet med knyttet hånd, og fornærmede gikk i bakken.

Mannen som ble slått fikk annengrads hjernerystelse som følge av volden.

Normalt ville en slik alvorlig sak ført til 60 dagers ubetinget fengsel, men retten nøyde seg med 58 timers samfunnsstraff. Han måtte i tillegg betale offeret 15 000 kroner i erstatning.

Ifølge dommen skal den da 19 år gamle gjerningsmannen hatt store utfordringer i oppveksten, men var i ferd med å få orden på livet sitt.

«Retten mener derfor at hensynet til å opprettholde den stabile livssituasjonen, må veie tyngre enn hensynet til allmennprevensjonen i denne saken», står det i dommen.

To år senere er det lite som tyder på at 21-åringen har fått noe særlig orden på livet sitt. Rettsaken starter i august i Sør-Rogaland tingrett.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.