Dansk TV2 har over flere år filmet danske kriminelle i deres møter med advokater og forretningsforbindelser. En kvinnelig advokat med dype personlige og profesjonelle forbindelser til de kriminelle er kilden. Men nå har hun fått kalde føtter og vil stanse programmet. Kvinnen har allerede fått drapstrusler.

Programmet Den Sorte Svane sendes tirsdag. Hun har henvendt seg både til byretten og landsretten, som avviser anmodningen om å stanse sendingen. Programmet avslører informasjon om samrøret mellom kriminelle og aktverdige aktører, som offentligheten har krav på å få kjennskap til, mener Østre Landsret.

Kvinnen har gått i dekning.

»JEG NAKKER DIG DU SÅ FUCKING FÆRDIG DIN FUCKING LILLE LUDER MAND!!!!! DU KOMMER TIL AT DØ SÅ ONDT NÅR VI FANGER DIG DIN LUDER!!!!!!!! (sic),« lød truslen ordret på sms.

Kvindens advokat, Carlo Siebert, oplyser, at hun er syg med en belastningsreaktion som følge af den aktuelle situation og ifølge advokaten ikke for nuværende vil udtale sig.

Hun har en reservasjonsrett i kontrakten, men spørsmålet er om hun kan påberope seg rett til å stanse hele programmet. Kvinnen har vært rådgiver for kriminelle miljøer, hun visste altså hva hun gikk til.

Allerede før utsendelsen har programmet fått konsekvenser for en navngitt advokat.

Allerede inden offentliggørelsen har dokumentaren haft store konsekvenser for en af de personer, som er blevet optaget med skjult kamera. Som Børsen skrev søndag, er den fremtrædende advokat og partner i advokatfirmaet Horten Nicolai Dyhr blevet fyret.

»Nicolai Dyhr stopper i Horten som en direkte konsekvens af en række udtalelser, som TV 2 har optaget og sidenhen delagtiggjort Horten i. Udtalelserne afspejler på ingen måde, hvordan en advokat og partner i Horten bør optræde, og Horten tager skarpt afstand fra dem,« sagde direktør Anders Bager Jensen fra Horten søndag til finans.dk.

Nicolai Dyhr selv sagde søndag til Børsen, at han har handlet »ubegribeligt dumt«, men han fastholder, at han intet ulovligt har gjort.

https://www.berlingske.dk/samfund/tv-2s-hovedkilde-forsoegte-forgaeves-at-bremse-prestigefyldt-dokumentar-nu

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.