Rapportene om muslimers forfølgelse og trakassering av kristne flyktninger i asylmottak og boligområder er blitt så mange og alvorlige at justminister Mette Frederiksen møtte Folketingets Integrasjonsutvalg for å drøfte saken.

dk.mett.frederiksen.justisministerFrederiksen bekreftet at problemet er reelt og at hun tar det alvorlig, skriver denkorteavis.dk.

En ny type hatforbrytelser

De som jobber tett med de kristne kjenner til problemene, men pressen og politikerne liker ikke å snakke om det. At kristne forfølges i Danmark tar seg dårlig ut. Hvis de tar det opp blir muslimer krenket. Det er å frata dem ære.

Men noen vet og tør snakke.

Det er advokat Niels-Erik Hansen. Han er centerleder for Dokumentations- og rådgivningscenteret om racediskrimination (DRC), og han hører nu om flere sager om måneden af en type han ikke tidligere er stødt på. Til Kristeligt Dagblad siger han:

 

”Det er simpelthen en ny kategori af hadforbrydelser herhjemme. Det nye er desværre, at vi har sager, hvor arabiske, persiske eller pakistanske personer, som enten er konverteret til kristendommen, eller som hele tiden har været kristne, bliver udsat for overgreb,” forklarer centerlederen og understreger:

 

”Det infame ved de her hadforbrydelser er, at de ikke bare rammer den enkelte, men hele gruppen, fordi de giver andre grund til at frygte lignende overgreb.”

Justisministeren foreslo at ofrene skulle anmelde overgrep til politiet eller styret i boligblokken. Men dette fnøs Venstre og Dansk Folkeparti av, som hadde innkalt til møtet. Virkeligheten ser annerledes ut.

Truet til taushet

Af en undersøgelse betalt af Den Folkekirkelige Udviklingsfond fremgår det ifølge Kristeligt Dagblad, at kristne asylansøgere gentagne gange bliver udsat for alt fra chikane og trusler til fysiske overgreb af andre flygtninge på asylcentrene, alene fordi de er konverteret fra islam til kristendommen, eller i forvejen er kristne.

 

”Jeg hader at skulle sige det, men jeg er bange for, at der på nogle af asylcentrene er nogle meget usunde kontrolmekanismer, når personalet vender ryggen til. Det er den daglige formelle ledelse på centrene, og så er der de uformelle magtrelationer (stærke muslimske asylansøgere, red.), der kan være yderst potente og ubehagelige,” siger sogne- og indvandrepræst Niels Nymann Eriksen og tilføjer:

 

”Ofrene bliver truet til tavshed eller tør ikke sige noget.”

 Må flytte

Justisminister sa under møtet gjentatte ganger at «også muslimer blir forfulgt», hvilket fikk Venstres representant til å spørre om det var noen eksempler på at muslimer hadde flyttet pga trusler fra kristne eller jøder.

Venstre ville ha en lovendring som gjør at de som bor på asylsentre og bryter andres menneskerettigheter, kan utvises. Det kunne ikke justisministeren love.

Internflyktning i Danmark

TV2 har snakket med to som tør si noe.

En række kristne med mellemøstlig baggrund, som TV2 Nyhederne har talt med, fortæller om chikane, trusler eller vold, men kun to af dem tør stille op og fortælle deres historie.

 

København er værre end Libanon

Jomana Jojo Joy er født i Danmark af libanesiske forældre. Hun fortæller til Den Korte Avis og til TV2, at hun på et tidspunkt flyttede til Libanon, hvor hun i modsætning til sin opvækst i Gellerupparken ikke havde problemer med sin kristne tro.

 

Det fik hun til gengæld, da flyttede tilbage til Danmark og København, hvor hun en dag på Nørrebro blev omringet af syv unge med arabisk baggrund, medens hun sad i sin bil. En af dem satte foden op på kølerhjelmen og nedstirrede hende.

 

”Tror du jeg kigger på dig, din fucking grimme luder. Prøv at se, hvad du har på, din bitch,” sagde han til Jojo, der sad i shorts og T-shirt, og da han opdagede korset om hendes hals, gik han helt amok:

 

”Nå, du har et kors på, så er du også en kristen fucking luder. Ved du, hvad vi gør ved folk som dig? I bliver stenet!” råbte han.

 

Jojo anmeldte sagen til politiet, og nogen tid efter ser hun fra sin bil den mand, der truede hende med stening. Han opdager også hende og kaster en flaske efter bilen. Hun filmer episoden med sin mobil.

..

En anden af de forfulgte kristne, TV2 har talt med, er en enlig mor af iransk afstamning, som uden tørklæde stikker ud i den muslimsk dominerede boligblok, hvor hun bor sammen med sin søn.

 

Hun fortæller til TV 2, at hun bliver kaldt alt muligt såsom vantro, beskidt kristen, og at hun bør stenes ihjel. Det samme gælder for hendes søn, som er blevet slået ved bustoppestedet.

 

Til sidst anmeldte hun chikanerierne til det lokale ejendomskontor, som trak de muslimske børn og unge ind til en samtale.

 

Det medførte, at der bagefter blev banket på hendes dør, og da hun gennem dørspionen så nogle børn og unge mennesker, truede hun, at de var kommet for at sige undskyld, men i stedet brasede to voksne mænd ind, da hun åbnede døren.

 

”Han kaldte mig en beskidt kristen, luder og vantro. Så skubber han mig ind i lejligheden. Han rystede mig og gav mig en flad,” fortæller hun til TV 2.

Den enslige moren forsøker å flytte, mens Jojo har søkt tilflukt på krisesenter. Hun tør ikke lenger oppholde seg på Nørrebro.

http://denkorteavis.dk/2015/chikane-mod-kristne-i-danmark-er-eksploderet-men-mette-frederiksen-vil-ikke-undersoge-problemet/?utm_medium=newsletter_ubivox&utm_source=20150114_Politikerne%20taler%20meget%20om%20terrorisme,%20men%20meget%20lidt%20om%20islamisme.%2014.januar%202015&utm_campaign=Politikerne%20taler%20meget%20om%20terrorisme,%20men%20meget%20lidt%20om%20islamisme.%2014.januar%202015