Berlingske har gått nærmere inn i historien om fire muslimske konvertitter til kristendommen som har måttet flytte fra et kommunalt mottak på Langeland og hjem til presten, grunnet trakassering.

Det er ikke for sjov at jeg tar dem inn, jeg har også et privatliv, sier presten Helle Frimann Hansen.

Men det verste er historien om at svigerfaren til en av de fire ble overfalt i hjemlandet, og mishandlet så kraftig at han havnet på sykehus. Overfallsmennene ga klar beskjed om bakgrunnen: hans datter var gift med en frafallen.

Slik går jungeltelegrafen fra Danmark til Midtøsten, men medier og politikere later som om disse koblingene ikke finnes.

Fire asylansøgere er flyttet fra Asylcenter Holmegård på Langeland og ind på præstegården til Humble Kirke.

Alle fire er kristne mænd, som har følt sig forfulgt af muslimske beboere på asylcentret.

»De er havnet i danske asylcentre, men udsættes fortsat for de forfølgelser, som de har været udsat for i deres hjemlande. De er frafaldne muslimer og anses som urene,« siger Helle Frimann Hansen, sognepræst i Humble Kirke.

Chikanen spænder ifølge hende fra trusler i Danmark til overfald på familiemedlemmer i hjemlandene.

En af asylansøgerne oplevede eksempelvis, at samme dag, som præsten første gang besøgte ham på centret, blev der hamret løs på hans dør natten igennem. Samtidig blev døren blokeret fra ydersiden med et kosteskaft. En anden kristen beboer oplevede, at den religiøse kontrol rækker helt til hjemlandet, hvor hans svigerfar blev overfaldet med den forklaring, at hans datter er gift med en frafalden. Svigerfaren ligger nu på hospitalet med brækkede lemmer.

– De fire asylansøgere fortæller den samme uhyrlige historie. Det er ikke for sjov, at jeg har dem boende – jeg har også et privatliv. Men jeg har på fornemmelsen, at jeg er det eneste menneske, som tager dem alvorligt, siger Helle Frimann Hansen.

Hun har flere gange advaret ledelsen på Asylcenter Holmegård, som ifølge hende nægter at anerkende problemerne. Derfor er politiet på hendes opfordring nu involveret.

Kristne chikaneres på asylcenter