En kristen familie fra Irak er utsatt for trusler om å konvertere. Familien som flyktet fra Saddams styre for ti år siden opplever truslene meget ubehagelig.

De lurer på om det er sammenheng med forfølgelsen av kristne i Irak og Egypt.

Det begynte med at den 12 år gamle datteren til Mouna tok telefonen da hun var alene hjemme. Hun forstår ikke arabisk.

Men to dage senere får Mouna endnu et opkald. Denne gang fra en mand, som indleder samtalen med den muslimske hilsen salam aleikum. Han går i gang med at præsentere troen på islam, men Mouna knalder røret på, inden han når at fortælle mere om sit ærinde. Fra da af ændrer opkaldene karakter. De første opkald har været i en venlig tone, hvor først kvinden og siden manden roligt har præsenteret deres ærinde og stillet et par spørgsmål. Dog uden at fortælle, hvem de er, eller hvor de ringer fra. Siden har familien modtaget fire-fem opkald, hvor den samme mand har talt aggressivt og truet Mouna og familien til at konvertere til islam.

«Det seneste opkald kom for et par dage siden, hvor forbindelsen pludselig blev afbrudt. Opkaldene er blevet grovere, hvor han formulerer sig meget truende, taler skarpt og vil tvinge os til at blive muslimer. Jeg har følt det meget ubehageligt,» fortæller hun.

Siden opkaldene har specielt Mounas mand været stærkt påvirket. Når hun tidligt om morgenen tager af sted til sit praktikjob, frygter han, at nogen vil overfalde hende. Hendes mand mener, det er en form for religiøse terrorister, der forsøger at påvirke dem. Datteren er angst for, at telefonen igen ringer.

Muslimer som konverterer til kristendommen etter at de er kommet til Danmark, opplever at både de og slektninger i hjemlandet blir truet.

«Vi har flere medlemmer af menigheden, som er konverteret og efterfølgende er blevet truet. De personer, der er konverteret, kan også opleve, at deres familier i hjemlandet ringer og beder dem lade være med at konvertere, fordi familien er blevet opsøgt af personer, der truer dem med konsekvenser, hvis deres slægtning her i Danmark konverterer,» siger Massoud Fouroozandeh.

Fourozzandeh er Danmarks første teolog med muslimsk bakgrunn. Han leder frikirken Church of Love.

Hvordan ville mediene reagert om det var konvertitter til islam som var blitt truet på samme måte>?

Kristen irakisk familie truet gentagne gange

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂