Nytt

Den profilerte eks-politikeren Naser Khader er en av dem som har levd med samme trusselbilde som Lars Hedegaard. Han tror han kan takke overvåkingspolitiet, PET,  for at han lever.

Det er desværre hverdag for islamkritikere i Danmark at blive udsat for trusler, chikane og forulempelser af alle mulige slags. Jeg har selv levet med det i efterhånden mange år, og havde PET ikke ydet beskyttelse, er jeg ikke sikker på, at jeg havde levet i dag.

Det er områder av København hvor Khader ikke kan sette sin ben. Som Nørrebro.

Jeg bliver ofte udsat for tilråb og trusler, når jeg går på åben gade, og Nørrebro er et område, som jeg ikke har bevæget mig i i mange år. Det er kun muligt for mig at passere det i bil, og selv det kan være en meget ubehagelig og utryg oplevelse. Ikke engang det turistede Strøget kan jeg gå på uden at opleve tilråb som ”din vantro luder”, og jeg må konstant kigge mig over skulderen. Det er noget, man aldrig vænner sig til.

Aftenposten kan i dag fortelle at syv av ti elever som begynner på skolen trenger spesialundervisning i norsk. Allerede her legges grunnlaget for et utenforskap som gjør at man ikke forstår noe så enkelt som evnen til å tåle andres meninger.

 

DE FOLK, SOM GRIBER til yderligheder, kommer fra intolerante hjem, hvor man ikke lærer, at verden er mangfoldig, og at man er nødt til at acceptere uenighed. Når der sker den slags vold, chikane og sågar attentatforsøg, tænker gerningsmændene ikke på, at det faktisk ødelægger islam. For mig at se handler de ud fra egoistiske motiver. Nogle tænker kun på den belønning, som de tror venter i himlen. Andre har ikke lært at holde kritik af profeten Muhammed adskilt fra dem selv. De tager kritikken personligt og går ind i en personlig hævnakt.

Det er godt, at vi nu får en debat om problematikken, så vi alle bliver opmærksomme på, hvad vi er oppe imod. Desværre er det min erfaring, at vi islamkritikere igen vil stå alene med problemet om en måneds tid, når medieomtalen har lagt sig.

Jeg for mit vedkommende fortsætter min kritik i det offentlige rum, men jeg kan være bange for, at andre kritikere ikke vil deltage i debatten af angst for deres liv.

Jeg er ikke enig med Lars Hedegaard, fordi hans udtalelser om muslimer og islam efter min mening er for unuancerede, men det ændrer ikke ved hans ret til at udtale sig. Og det retfærdiggør på ingen måde et sådant angreb. Jeg har ikke andet end foragt over for personer, som på den måde udøver vold, og det er en katastrofe for en, hvis folk lader sig skræmme til at tie.

 

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/497441:Danmark—Havde-PET-ikke-ydet-beskyttelse–er-jeg-ikke-sikker-paa–at-jeg-havde-levet-i-dag