NTB

Minst fire personer er døde og 27 skadet etter at taket på en bygning kollapset i byen Palma på Mallorca, opplyser nødetatene. Bygningen huser en restaurant.

Lokale medier melder at ulykke skjedde på en restaurant ved en strand i nærheten av byens sentrum. Det er ikke kjent hvorfor taket på den to etasjer høye bygningen kollapset.

Pressevakt Ane Elisa Jørem i Utenriksdepartementet sier til Nettavisen at de ikke er kjent med at norske borgere skal være berørt av ulykken.

Nasjonaliteten til de døde er foreløpig ikke kjent. En av dem skal være en dørvakt som jobbet i området, skriver den lokale nettavisen Majorca Daily Bulletin.

Høysesongen for turister er akkurat i gang på middelhavsøya, som er en del av Balearene. Mer enn 14 millioner mennesker besøkte øygruppa i fjor.

Både ordføreren og turistbyråden i Palma skal ha besøkt ulykkesstedet. Lederen for den selvstyret regionen Balearene, Marga Prohens, sier hendelsen har sjokkert henne, og hun sender sin kondolanser til familiene til de berørte.

Også statsminister Pedro Sánchez følger med på det som har skjedd og sier regjeringen er villig til å samarbeide om ressurser og personell.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.