Den canadiske terapeuten og «bodystoryteller» Sonja Semyonova (45) faller hverken for menn eller kvinner, derimot for trær. I koronaens tid utviklet hun et erotisk forhold til eiketreet Rudolf. Sonja har siden den gang forsverget menn.

Sexy natur

Semyonova identifiserer seg som «økoseksuell», en person som finner naturen «romantisk, sensuell og sexy». Efter at et heterofilt forhold kappseiset fant hun for fire år siden kjærligheten i et eiketre.

Vinteren 2020 flyttet Semyonova til Vancouver Island. På grunn av streng regulering av mellommenneskelig samvær gikk hun fem dager i uken tur i skogen. Der møtte hun hver gang den imponerende eken Rudolf som hun efterhvert utviklet erotiske følelser for.

Erotikk i skogen

Det var sommeren 2021 det sa pang. I en av sine erotiske fortellinger beskriver hun hvordan hun elsker følelsen av å være «liten» og bli omfavnet av noe «solid og stort», «følelsen av ikke å kunne falle».

– Det kan ikke sammenlignes med mennesker. Det er nærværet jeg føler med treet jeg er ute efter. Jeg har lenge lengtet efter denne bølgen av erotisk energi som gjennomstrømmer en når man møter en ny partner, forteller hun.

Tar ikke grener hjem

Sonja utfører ingen fysiske handlinger med Rudolf. Hun tar heller ikke med seg grener hjem. 

– Opplevelsene med Rudolf foregår helt og holdent i fantasien. Det er en misforståelse at økoseksualitet betyr fysisk interaksjon mellom mennesker og natur. Jeg blir opphisset av årstidenes skiftninger. Det veksler fra det livløse om vinteren til oppvåkning og forplantning om våren. Intet er mere spennende.

Økoseksualitet kan redde kloden

Sonja mener at økoseksuelle mennesker er svært miljøbevisst. 

– Faktisk er vi alle økoseksuelle. Det ligger i oss. Det er en grunn til at vi ønsker å vandre i naturen – ha piknik. Det vi ikke tenker over er at vi suger til oss erotisk livskraft fra naturen. Erkjenner vi vår økoseksualitet kan det løse klimaproblemene. 

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.