Jasmine, som tidligere har gjennomgått en livsendrende kjønnsskifteoperasjon, lider fortsatt under langvarige konsekvenser.

– Kjønnsskiftet var åpenbart en feil, men ansvaret påhviler ikke bare meg. Siden jeg var et barn må også fagmiljøene som behandlet meg ta sin del av ansvarsbyrden.

Irreversible kroppslige endringer

Femten år gammel ble Jasmine henvist til en veldedighetsorganisasjon for transkjønnede i London. Sytten år gammel ble hun flyttet til voksenavdelingen som utførte kjønnsskifteoperasjoner. Hun ble forskrevet kjønnshormoner og satt på venteliste for brystfjerning.

Jasmine som har delt sin historie som en del av en dokumentarfilm, forteller at hun tok testosteron i mer enn ett år. Det forårsaket «irreversible kroppslige endringer» – idag trenger hun å barbere ansiktet daglig og stemmen er «betydelig mørkere» enn før.

Misunnelig på hele kvinner

– Jeg vet egentlig ikke hvordan det er å ha en voksen kropp. Jeg vet heller ikke hvordan det har påvirket min fruktbarhet eller min indre helse, sa hun ifølge Telegraph

Hun fortalte at hun noen ganger er misunnelig på andre kvinner.

– Jeg føler meg lemlestet og som et eksperiment som har gått galt når jeg går rundt i samfunnet. Jeg føler meg noen ganger sjalu på andre mennesker – kvinner – som er biologisk kvinnelige. At de stadig har sin naturlige stemme, sine naturlige egenskaper. Det har ikke jeg lenger.

Drevet av sosiale medier

Hun fortalte at hun hadde lært om kjønnsskifte på sosiale medier. 

– Jeg så på videoer av folk som var i gang med kjønnskifte og som dokumenterte hvordan stemmen endret seg når de tok hormoner eller de for eksempel la ut videoer om operasjonene sine. Og de ser så glad ut. Jeg ønsket så gjerne å bli like glad som dem.

Alexander L.

Vi har en ganske parallell historie her på berget, Alexander L. forteller på YouTube at han byttet kjønn fra mann til kvinne i 2012 og tilbake til mann i 2016. I videoen nederst forteller han at han er i ferd med å starte en egen organisasjon. Han kan kontaktes via Twitter:







 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og/eller som e-bok.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.