Israel har beslaglagt utstyr tilhørende Associated Press under henvisning til at de hjelper Al-Jazeera med stoff. AP reagerer kraftig og sier Al-Jazeera er bare én blant tusenvis av kunder.

«I samsvar med regjeringens beslutning og kommunikasjonsministerens instrukser vil kommunikasjonsdepartementet fortsette å iverksette alle nødvendige tiltak for å begrense sendinger som skader statens sikkerhet», heter det i en uttalelse fra kommunikasjonsdepartementet.

AP sa den israelske regjering misbruker loven om utenlandske kringkastere.

AP har en live feed fra Sderot som viser oversiktsbilder fra det nordlige Gaza.

AP fikk ordre om å stanse live feeden sist torsdag, men har nektet å etterkomme den.

Tjenestemenn fra kommunikasjonsdepartementet ankom APs lokaler i den sørlige byen Sderot og beslagla utstyret. De overrakte AP et dokument signert av kommunikasjonsminister Shlomo Karhi med påstander om at de brøt landets lov om utenlandske kringkastere, skriver AP.

Kort tid før utstyret ble beslaglagt, sendte det et oversiktsbilde fra det nordlige Gaza. AP følger Israels militære sensurregler, som forbyr sendinger av detaljer som troppebevegelser som kan sette soldatene i fare. Direktesendingene har generelt vist røyk som stiger opp over området.

https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/israel-seizes-ap-equipment-accuses-news-organization-of-providing-services-to-banned-al-jazeera/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.