Rådhuset i Göteborg på Gustaf Adolfs torg. Foto: Lintoncat / cc by-sa 3.0 / Wikimedia Commons.

Den rødgrønne kommune­ledelsen i Göteborg foreslår å slutte å kjøpe varer fra Israel. Begrunnelsen for forslaget, som skal behandles politisk torsdag, lyder at kommunen ikke bør kjøpe varer «fra stater som ulovlig okkuperer andre land», skriver Expressen.

– Israel driver en ulovlig okkupasjon av Vestbredden som bare har blitt verre i skyggen av de omfattende drapene på sivile i Gaza. Våre skattepenger skal ikke gå til å støtte okkupasjonsmakten økonomisk, sier byrådsleder Jonas Attenius (S).

Det er Socialdemokraterna (S), Vänsterpartiet (V) og Miljöpartiet (MP) som styrer i Sveriges nest største by.

Axel Josefsson, som representerer Moderaterna (M), mener boikotten av Israel handler om dobbeltmoral:

«Det finnes opp mot 50 væpnede konflikter i verden. Ingen av dem har fått venstresiden til å kreve kjøpeforbud. Men når Israel, et demokrati, svarer på et bestialsk angrep fra terrorsekten Hamas, da våkner man opp», skriver han i en skriftlig kommentar til Expressen, og fortsetter:

«Hvorfor krever de ikke at Hamas skal løslate gislene og stanse terrorangrepene for å få slutt på konflikten? Venstresiden klarer nok en gang å stå på feil side når det gjelder å forsvare demokratiet og bekjempe terror.»

Når Kina har vært tema, har ordføreren ifølge Martin Wannholt fra Demokraterna vist til at det ikke handler om lokalpolitikk, skriver Expressen.

 

Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.