Miljøpartiet De Grønnes sentralstyre vedtok fredag en uttalelse der de fordømmer de pågående krigshandlingene i Gaza og Israel.

Dette melder NTB.

– Disse handlingene rammer først og fremst sivile og må derfor raskt avsluttes, skriver sentralstyret i uttalelsen.

Av den grunn krever MDG at alle krigshandlinger avsluttes umiddelbart. Det er vel heller tvilsomt om Netanyahu vil bruke sin energi på hva et mikroskopisk klimaparti i Norge mener. Etter at over 1400 sivile ble slaktet, og over 200 er kidnappet og sitter som gisler i Gaza, så har nok israelske myndigheter noe annet å prioritere.

 – Israelske militære aktiviteter som rammer sivile på Gaza, er et brudd på folkeretten og må uansett opphøre straks. Angrepene fra den israelske hæren mot Gaza er uforholdsmessige og bidrar til å eskalere konflikten, skriver sentralstyret.;

Nok en gang: Hva mener de som snakker om proposjonalitet? Mener de at Israel skal sende terrorister inn på Gaza for å drepe 1400 hovedsakelige sivile, etter først å torturere, lemleste og voldta en del av disse? For deretter å kidnappe over 200 mennesker og plassere dem i umenneskelige forhold inne i Israel?

Barbariet til Hamas må bekjempes, og hvis Hamas nekter å la sivile flykte sørover, så må Hamas bære ansvaret for de sivile tapene. Israel gjør så godt de kan når det gjelder å advare sivilister i områder eller bygninger de planlegger å angripe.

MDG er dog villig til å innrømme at også Hamas må legge ned våpnene, og forplikte seg til å stanse terror mot sivile og tilby våpenhvile.

– Hamas sine terroraksjoner på israelsk jord kan ikke rettferdiggjøres. De er er ulovlige angrep på uskyldige sivile og viser at Hamas ikke representerer palestinere i Gaza og deres behov for fred og sikkerhet, skriver MDG-toppene.

Hvordan mener MDG-ledelsen at Hamas skal forplikte seg? Tenker de dialog her? Det blir som om jødene under andre verdenskrig skulle inngå en dialog med Hitler. Det finnes ingen dialog med grupper som har som mål å utrydde hele ditt folk.

Det er mulig at palestinerne i Gaza ønsker fred og sikkerhet. Men 80-90 prosent stemte på Hamas da de ble valgt. Fred får de umiddelbart hvis de slutter å angripe Israel. Det virker å være liten vilje til dette.

Samtidig krever de at Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Hamas-leder Ismail Haniyeh må etterforskes og stilles til ansvar for sine angrep på sivile.

Som om man kan likestille Netanyahu med Haniveh? Netanyahu er demokratisk valgt. Det var ikke han som startet den pågående konflikten, men Hamas.

Det er helt sikkert mange grunner til å kritisere Netanyahu. Men det var ikke han som ga ordren om å slakte 1400 sivile på bestialsk måte.

Israel befinner seg i en eksistensiell krig, og må vinne for å overleve. Så enkelt er det, i det lille demokratiske landet som er omringet av hundrevis millioner muslimer som stort sett hater dem.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.