Situasjonen blir stadig mer utrygg for jøder i Göteborg. Politi og redningstjenesten rykket i 2017 ut til en jødisk synagoge sentralt i Göteborg etter at de ble varslet om at maskerte personer kastet brannbomber mot bygningen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Midt på lyse dagen skal en mann iført det jødiske hodeplagget kippa ha blitt angrepet av en gjeng og slått ned i Göteborg. Han skal ifølge vitner ha blitt kalt jødejævel av voldsmennene. Politiet etterforsker hendelsen som mishandling, melder Dagens Nyheter.

Mishandlingen skjedde på ettermiddagen i sentrum av Göteborg, i nærheten av Avenyn. En bekjent av offeret forklarer:

– Det skedde väldigt hastigt. Han hade inte en chans att försvara sig.

Mannen bar en kippa for å vise solidaritet med sine jødiske venner. Hendelsen etterforskes som mishandling, sier Emma Tengskog ved politiets demokrati- og hatkrimgruppe i region Väst.

– Vi är i ett initialt skede av utredningen och jag kan därför inte säga så mycket ännu. Men om det finns någon som har sett något så tar vi gärna emot uppgifter, säger hon till DN.

Den utsatte mannen har efter händelsen fått traumahjälp från Judiska församlingen.

Aron Verständig er leder i Judiska centralrådet. Han ser en økning i antisemittisme som har påått lenge, og som har blitt forsterket som følge av konflikten mellom Israel og den palestinske terrororganisasjonen Hamas.

– Vi har sett en kraftig ökning i samband med konflikten mellan Israel och Palestina. Men att en person som bär judiska attribut blir fysiskt attackerad på öppen gata är verkligen ett lågvattenmärke, säger han till DN.

Expressen
Dagens nyheter (bak mur)

Les også:

Palestinsk vold mot jøder sprer seg til USA
Jødehatet blant elever i Malmö skremmer lærerne
Aftenpostens uvilje mot å fortelle at venstreekstreme og muslimer står bak jødehatet

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.