Byrådsleder Eirik Lae Solberg har grunn til å være bekymret: Oslo har mistet 133 politistillinger siste år samtidig som det skytes mer enn noen gang. Tendensen er krystallklar: Senest natt til søndag ble det skutt i Oslo.

– Vi er nødt til å få en sterkere politiinnsats i Oslo. Det er urovekkende at det er så mange episoder – at terskelen for å utøve vold er blitt markant lavere. Jeg ber innstendig regjeringen om å sette av betydelige ressurser til politiet i Oslo, slik at vi kan snu denne alvorlige utviklingen, sier byrådslederen til avisen.

Bemanning er et politisk spørsmål. At politistillinger skjæres bort fremstår som uforståelig for publikum. Men det er intet ramaskrik å spore hverken i Storting eller i mediene. Det brukes innestemme. Man har god tid.

Det uteksamineres ca 400 nye studenter fra Politihøgskolen til våren og det kom flere hundre søkere til en stilling. Politiet får ikke ansettelse, selv om kriminaliteten vokser og blir grovere.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.