3878 Cybertrucks tilbakekalles fordi gasspedalen kan løsne eller sette seg fast. Etaten for trafikksikkerhet i USA (NHTSA) kunngjorde at en ikke-godkjent bruk av såpe for å hjelpe med monteringen av pedalen kan være årsaken.

National Highway Traffic Safety Administration sendte en melding til selskapet om at alle Cybertruck produsert mellom 13. november 2023 og 4. april 2024 har en økt kollisjonsrisiko på grunn av gasspedalen som kan sette seg fast og forårsake «utilsiktet akselerasjon».

Det er ikke rapportert om noen kollisjoner som er knyttet til dette problemet, skriver Washington Examiner.

NHTSA forklarte i sin kunngjøring at en ikke-godkjent bruk av smøremiddel (såpe) for å hjelpe til med monteringen av gasspedalen kan kan være årsaken. Det gjenværende smøremiddelet reduserte festet på pedalen.

An unapproved change introduced lubricant (soap) to aid in the component assembly of the pad onto the accelerator pedal. Residual lubricant reduced the retention of the pad to the pedal, the NHTSA explained in its notice.

Marques Brownlee med sine 6 millioner følgere forklarer problemet.

To eiere av Cybertruck gjorde Tesla oppmerksom på problemet i slutten av mars.

Dette kommer etter at selskapet har opplevd to tilbakekallinger på rad siden i fjor, som begge førte til tilbakekalling av 2 millioner av selskapets elbiler, skriver The Examiner. Senest fant NHTSA at bilens varsellys var for små og anså dem som utrygge for sjåførene.

Det ser ut til at gaffateip kan være en mulig løsning på problemet.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.