EU-representanter misliker sterkt at Tucker Carlson er i Moskva for å intervjue Vladimir Putin, og nå murres det om sanksjoner mot den amerikanske journalisten. Dette sier flere sittende og tidligere representanter i EU-parlamentet.

Carlson er på besøk i Moskva, og avslørt tirsdag at han skal intervjue Russlands president Vladimir Putin. Carlson mener det er hans plikt som journalist å høre hva Putin mener og spre det til sine millioner av følgere.

Carlson innrømmer selv at et slikt intervju medfører risiko, og derfor har Carlson og hans assistenter vurdert saken grundig i flere måneder. Men han konkluderte altså med at det var riktig å gjennomføre intervjuet.

Klippet han publiserte på Twitter/X tirsdag er allerede sett av nesten 80 millioner.

Dette kan dog skape problemer for Carlson, sier Guy Verhofstadt til Newsweek. Verhofstadt er tidligere belgisk statsminister og nåværende medlem av EU-parlamentet. Han ber EU om å innføre et reiseforbud for Carlson i hele EU. Han beskriver Carlson som en talsperson (mouthpiece) for Donald Trump, noe som folk som Verhofstadt selvsagt finner uakseptabelt.

Putin er en krigsforbryter, og alle som assisterer ham bør straffes, mener belgieren.

– As Putin is a war criminal and the EU sanctions all who assist him in that effort, it seems logical that the External Action Service examine his case as well.

Newsweek skriver at de har flere kilder som hevder det samme som Verhofstadt.

Hvordan man assisterer en statsleder ved å intervjue ham er uvisst. Dette er noe vi ikke har sett tidligere. Historisk sett har utallige politiske ledere blitt intervjuet av respekterte journalister uten at dette har skapt reaksjoner.

Les også:

Tucker: Intervjuet med Putin vil bli lagt ut uten mur

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.