NTB

Siktelsen mot en 16 år gammel gutt er i Hordaland tingrett utvidet. Han er fra før siktet for drapsforsøk og forblir fengslet i nye to uker.

Det finnes fortsatt ingen passende barnevernsplass for tenåringen. Siden sist er siktelsen mot ham utvidet til også å gjelde et trusseltilfelle, opplyser politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Tilfellet skal ha skjedd i januar før han ble pågrepet, og det har ingen sammenheng med en hendelse 25. februar. Da ble en 15 år gammel gutt knivstukket i Os sentrum og sendt til Haukeland sykehus. Der var han innlagt fram til midten av mars.

16-åringen ble pågrepet samme kveld som knivstikkingen fant sted, og siktet for drapsforsøk. Siden da har han sittet i varetekt.

Han har ikke erkjent straffskyld for drapsforsøk, men har knyttet seg til stedet.

Forsvarer Bertil Rønnestad har hele veien bedt om at klienten hans løslates.

– Nettopp på grunn av siktedes unge alder. En varetektsfengsling av barn skal ikke skje uten at det er tvingende nødvendig og anses som siste utvei, skriver Rønnestad i en tekstmelding til avisa.

Ifølge Bergens Tidende
har politiet uttalt at siktede har flere andre straffbare forhold på seg. Det skal inkludere ransforsøk, to tilfeller av kroppskrenkelse, vold mot politiet, trusler og bæring av kniv på offentlig sted.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.