Lovendringen ble vedtatt av Stortinget før jul, men skulle egentlig ikke tre i kraft før 1. juli i år.

Men på grunn av den kraftige økningen i drap i 2024, lovet justisminister Emilie Enger Mehl at de ville jobbe for å at endringen kunne tre i kraft til før påske.

Det løftet klarte hun ikke å holde helt, men 8. april får alle politidistrikt utdelt seks fotlenker hver, skriver VG.

I dag må politiet gå via retten for å få godkjent bruk av omvendt voldsalarm, men dette blir det altså slutt på nå etter påske.

Meningen er at politidistriktene alltid skal ha seks fotlenker på lager.

– Det skal gå til et lokalt minilager som distriktene kan benytte dersom det skjer en teknisk feil, eller det oppstår noe akutt. Ellers vil man bestille fortløpende det som trengs fra politiets IT-enhet, sier politiinspektør Elin Lien i politifagavdelingen i Politidirektoratet.

Justisminister Emilie Enger Mehl sier at hennes departement har gitt politiet beskjed om at de skal legge til rette for ikrafttredelse om rundt en måneds tid.

– Politiet er klare for å ta i bruk det nye regelverket, og politidistriktene er satt i stand blant annet gjennom kompetanseheving i distriktene. Jeg forutsetter at det er nok alarmer tilgjengelig i politidistriktene for å dekke behovet i politidistriktene, avslutter hun.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.