Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl beskriver det som en historisk viktig dag for norsk politi at de nå har dronekapasistet i alle politidistrikt. Om regjeringens velgere opplever det som like viktig og historisk at det skal være 100 dronepiloter i politiet, er ikke godt å vite.

– Dette er en historisk dag for norsk politi. For første gang har politiet dronekapasitet i alle politidistrikt. Det er viktig for Senterpartiet og Arbeiderpartiet i regjering at denne beredskapen kommer hele landet til gode, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Torsdag ble det siste kullet fra politiets dronestudie uteksaminert. Til sammen vil det være 100 dronepiloter i politiet.

– Økt bruk av droner i politiet og flere dronepiloter bidrar til økt kompetanse om uønsket droneaktivitet og hvilken trussel dette utgjør, og dermed hvordan politiet bør arbeide med å bekjempe uønsket droneaktivitet. Oppdraget om å øke kapasiteten ble gitt til politiet allerede i høst. Folk i hele Norge skal være trygge på at denne nye trusselen håndteres, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressemelding.

I løpet av 2023 vil også politidistriktene bli tilført spesialiserte dronepatruljebiler.

– For politidistriktene som ligger lengst unna politihelikopterbasen kan droner være en ekstra nyttig luftkapasitet med kortere responstid enn politihelikopterbistand oppdrag som ras, flom eller søk- og redning, sier Mehl.

Regjeringen jobber for å sikre nasjonal kontroll og foreslår derfor i nysalderingen å styrke politiet med 57 millioner kroner for å sørge for økt kapasitet til å håndtere ulovlig bruk av droner.

Historisk løft – nå har Norge dronepiloter i alle politidistrikt (Regjeringen)

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.