Norsk politi skal fortsatt bære våpen. Den midlertidige bevæpningen forlenges i inntil åtte uker. Årsaken er et trusselbilde som anses å være svært alvorlig.

Politiet har vært midlertidig bevæpnet siden masseskytingen utenfor London Pub i Oslo 25. juni.

Politidirektoratet vurderer at det fortsatt er nødvendig med nasjonal bevæpning for å sette politiet i stand til å kunne avverge eller stanse uønskede hendelser i Norge.

− Selv om terrortrusselnivået er nedjustert, vurderes det på bakgrunn av den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa at det fortsatt er et svært alvorlig trusselbilde vi står overfor, sier politidirektør Benedicte Bjørnland. (NTB)

Politiet har nedjustert trusselbildet fra høyt til moderat. Men dette betyr at én eller flere aktører kan ha evne eller vilje til å gjennomføre terror i Norge.

Alle russerne som er pågrepet for sin droneaktivitet, spiller trolig en rolle, og ifølge VG har politiet fått myndighet til å skyte ned droner som befinner seg på uønsket sted. Ifølge statsminister Jonas Gahr Støre er det installert sensorer på plattformer i Nordsjøen for å detektere droner.

– Politiet har hjemmel til å uskadeliggjøre droner om de utgjør en trussel mot helse, liv og sikkerhet, sa justisminister Emilie Enger Mehl på regjeringens pressekonferanse torsdag morgen.

Politiet er en del av den sivile beredskapen i Norge, sier politidirektør Bjørnland.

– Det foreligger ingen konkret trussel mot Norge, men politiet har fortsatt økt oppmerksomhet og aktivitet for å sikre en best mulig beredskap i en usikker tid.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.