Debatten om hvordan de folkevalgte bør være kledd, raser videre.

Designer Andreas Feet har nemlig sett seg lei på at debatter som handler om bekledning ofte blir lettbeint og fjasete, når det tross alt er viktig, skriver Dagsavisen.

Dette var tema for debatten i Dagsnytt 18 tirsdag kveld.

Som representant for den uflidde politikerstand, satt Mímir Kristjánsson, stortingsrepresentant for Rødt, iført en skrukkete skjorte av ubestemmelig mellomgrå farge. Han hevder imidlertid at det ikke gjøres for å forsøke å fremstå folkelig.

– Jeg er enig i at jeg kler meg som en dass. Men det er ikke med vilje. Jeg mener ikke at politikere bør kle seg som meg, eller at det er galt å gå med slips eller galt å være formelt antrukket. At man ut fra et misforstått forsøk på folkelighet skal prøve å være mindre formell. Det er snarere litt som i sangen til Kris Kristofferson at du skal finne din «cleanest dirty shirt» og så bare blir det sånn, smilte han.

På spørsmål om den smakløse bekledningen var et engangstilfelle, svarte Rødt politikeren følgende:

– Nei da, utrolig nok så er det faktisk sånn jeg går kledd. Det må jeg bare beklage.

Designer Andreas Feet synes en slik form for bekledning i det offentlig av en folkevalgt, er svært upassende.

– Å kle seg formelt viser at man tar seg selv på alvor. Det viser også at man respekterer den makten man er satt til å råde over, sier Feet, og inviterer sjenerøst norske politikere som famler i klesskapet til gratis slipsknytekurs i butikken sin på Aker Brygge.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.