Sofie Marhaug (Rødt). Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Både Rødt og FrP mener dette er politikk helt uten fornuft og mening, og vil nå at Stortinget behandler saken.

Den skal egentlig avgjøres i regjering, siden investeringen på 13 milliarder kroner er under grensen for petroleumsplaner som skal til Stortinget, men Rødt vil kreve at saken tas opp i Stortinget, siden den er  så viktig og regjeringen er i mindretall, skriver Teknisk Ukeblad.

Rødt mener elektrifiseringen vil få enorme konsekvenser for landsdelen.

– Mener statsråden at elektrifisering er forenlig med annen industriutvikling i området, og er han enig i at Stortinget bør få saken til behandling? spør Rødts Sofie Marhaug i en interpellasjon, et formelt spørsmål, til olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Også FrP ber regjeringen dra i håndbrekket. FrPs energipolitiske talsperson Terje Halleland frykter at Nord-Norge vil få «søring»-priser på strøm.

Document omtalte utspillet fra FrP tidligere i dag, og det ble blant annet vist til at FrPs syn støttes av klimaforsker Asbjørn Torvanger i Cicero.

– Skattesystemet gjør at selskapene som investerer i elektrifisering av sokkelen, tjener på det, mens alle andre taper på det, sier FrPs energipolitiske talsperson Terje Halleland til Dagbladet.

Han varsler at FrP vil fremme et forslag i Stortinget som gjør at de folkevalgte blir tvunget til å ta stilling til elektrifisering av Melkøya opp mot dagens energisituasjon.

Spørsmålet er om andre partier er villig til å snu, da dette vil medføre at de må innrømme å ha tatt feil i saken.

Enkelte kommentatorer går nå så langt at man beskriver hele elektrifiseringsprosjektet som rent vanvidd, se sak under.

Les også: 

– Elektrifisering av Melkøya en vanvittig grønnvasking

 

Bestill fra Document forlag:

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.