Nytt

Leder av Unge Venstre, Tord Hustvedt, kommer med en sterk søknad i burkini-debatten. Han mener at forbudene som har spredt seg til et snes franske byer kan sammenlignes med klespolitiet i Saudi-Arabia og Iran.

Fransk politi har allerede håndhevet forbudet og tvunget kvinner til å kle av seg eller forlate stranden. Smak på det. Normalt er det Saudi-Arabia og Iran vi hører om når politiet pålegger kvinner å endre bekledning.

Dette må man si er spenstig. Unge Venstre-politikeren har nok en strålende fremtid foran seg. Politiske debatter minner allerede om døvstumme samtaler eller føles som akvarium. Det er noe overspent over Hustvedt som neppe ender godt.

Noe av det beste med vestlige samfunn er at vi aksepterer at vi er ulike og vil leve forskjellige liv. God integrering handler om at vi skal ha noen felles verdier, som retten til å praktisere religion og retten til å kritisere religion. Men hvordan vi går kledd har ikke vært, og heller ikke nå skal det være en statlig oppgave å bestemme hvordan vi går kledd. Enten du vil gå lettkledd eller helkledd på stranda skal det være et selvstendig valg.

Retorikken beveger seg stadig nærmere et orwellsk nivå hvor uvitenhet er styrke og ufrihet det samme som frihet.

La dem gå med burkini