Nytt

Etter at burkiniforbudet ble introdusert på 15 franske strender, har politiet begynt å håndheve forbudet og utgi bøter (symbolsk beløp). Det har vært mange som okket seg over burkinipolitiet og sammenliknet det med Saudi-Arabia og deres håndhevelse av tvungen islamsk klesdrakt.

Det blir helt feil.

De som iførte seg burkini på stranden i Nice etter at forbudet inntrådte visste nøyaktig hva de gjorde. Et titalls burkinikledte kvinner er så langt blitt kontaktet av politiet på strendene. De ønsker å provosere ved å ignorere forbudet. Franskmenn skjønner det. Det er verre med journalistene som skrev reportasjen om de «burkinikledde som nesten ble strippet av de fæle politimennene».

106669929_burkini_news-large_trans++eo_i_u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA

Presidentkandidat Nicolas Sarkozy sa dette om burkini: «Det er en politisk handling, militant, en provokasjon. Kvinnene som bærer dette tester republikkens motstand.»

Han advarte: «Hvis vi ikke sette en stopper for dette, er risikoen for at om ti år, så vil muslimske jenter som ikke bruker slør eller burkini bli stigmatisert og vil komme under daglig gruppepress «.

«C’est un acte politique, militant, une provocation. Les femmes qui le portent testent la résistance de la République»,

Daily Mail har tatt frem lommetørklet og har satt sammen gråtkvalt historie hvordan denne kvinnen på den franske stranden måtte kle av seg og ble ydmyket foran sine barn der hun bare lå på stranden og sov i solen. Ikke nok med det, men Daily Mail fremhever det liberale Storbritannia som et eksempel til etterfølgelse!

De la ved dette bildet fra stranden i Brighton for å illustrere hvor flott det er:

378B04E700000578-3756764-Women_dressed_in_traditional_Islamic_dress_were_seen_paddling_in-a-8_1472060715238

Slik blir det uten burkiniforbud. I tilfelle noen skulle være i tvil.

 

The Telegraph    Daily Mail  Le Point