Nytt

Badelandet SpeedWater i Marseille hadde utlyst en egen burkini-dag den 10. september. Kun de som var iført burkini eller i det minste dekket seg til fra navel til knær skulle få adgang til badeanlegget. Man ba om at kvinnene respekterte «awrah». Ingen gutter over ti år skulle ha adgang.

speed.weter_.park_

Det er mange i Frankrike som er direkte ubegeistret over idéen om at kvinner skal måtte dekke seg til for å bade. Den franske sosialistiske familieministeren sa i mars at designere av burkini diltet etter de konservative religiøse, at de ignorerte sitt ansvar og promoterte at kvinnens kropp skal stenges inne.

Kvinner som støtter dette plagget er som «svarte som støttet slaveriet», sa Laurence Rossignol.

Den planlagte burkini-dagen skapte protester da det ble kjent:

Ordfører Valerie Boyer sier at klesreglementet går i mot Frankrikes sekulære verdier, og Stephane Ravier fra Front National sier at «denne islamistdagen demonstrerer… et visst antall muslimer har bestemt seg imellom å bryte løs fra vår republikanske modell og sette seg selv på utsiden av samfunnet.»

Sena­tor Michel Amiel, som er den lokale ord­fø­reren i området hvor SpeedWater ligger, hadde sagt på forhånd at han ville be om for­bud mot en slik bas­seng­dag.

– Jeg er sjok­kert og sint. Dette er en pro­vo­ka­sjon som vi ikke tren­ger slik atmo­sfæ­ren i Frank­rike er for tiden, sa Amiel.

Kritikken mot arrangementet gjorde at badelandet valgte å kansellere.

Det nytter å si nei.

SpeedWater har ikke tidligere vist slik interesse for bluferdighet, så det er vel en markedstilpasning de forsøker seg på. Her fra deres Facebook-side i 2014:

10247396_794007403944137_5100799426075196570_n (1)

BBC    Daily Mail