Seks muslimske kvinner ble kastet ut av det kommunale bassenget i Grenoble etter å ha inntatt bassenget iført burkini i protest mot regelverket som tilsier at slike plagg ikke er tillatt.

Kvinnene er en del av den militante gruppen Citizen Alliance. De forsøker å tvinge borgermester Éric Piolle til å la dem bruke burkini i byen svømmebasseng. Piolle (De Grønne) fastholdt at burkini ikke er hygenisk antrekk i basseng. Viseborgermester Annabelle Bretton støtter Piolle og sier at «de vil at vi skal forandre oss, men det er ikke på agendaen». Piolle er forøvrig også presidentkandidat til valget.

Burkini er forbudt i de fleste svømmebasseng i Frankrike og på en del strender. Kvinnene som brøt forbudet er nektet adgang til Grenobles bassenger for en periode på to måneder.

Innenriksminister Gérald Darmanin stanset statlig støtte til Grenoble Alliance i år på grunn av deres militante aksjoner for burkini og fordi gruppen påstår at det finnes «institusjonell islamofobi» i Frankrike.

Å ha på seg burkini i offentlige svømmebasseng er brudd på helse og sikkerhetsregler, sier Darmanin.

Den militante muslimske gruppen bruker land som Tyskland, Storbritannia, Italia og Norge som eksempler på steder hvor det er tillatt med burkini i offentlige bassenger.

En undersøkelse i Frankrike indikerer at flertallet av befolkningen ønsker et landsomfattende forbud mot burkini.

The Times   Marianne

 
Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Les også

-
-
-
-
-
-
-