Nytt

Oasen svømme- og miljøsenter i Namsos tilbyr den heldekkende badedrakten «burkini» for muslimske kvinner i sin butikk ved senteret. – Likestilling, mener daglig leder for Oasen, Thore Hals:

– Vi ser at svømmeferdighetene hos mange innvandrerkvinner er dårlige. De muslimske kvinnene vi har i badet har ofte vanlige løse klær på seg, og det gjør det ikke lettere å lære seg å svømme, sier daglig leder Thore Hals i Oasen svømme- og miljøsenter.

Hals mener også at «burkinien» kan bidra til at flere kvinner bruker svømmehallen. Han synes det er trist å se at muslimske mødre sitter påkledd på bassengkanten, mens de kun ser på at barn og fedre bader.

– Vi har faktisk tenkt litt på likestilling her. Hvis denne badedrakten blir godtatt av kvinner som ellers ikke ville vist seg i svømmehallen, er det bare bra, mener Hals.

Oasen arrangerer også egne svømmekurs for innvandrerkvinner på kveldstid. I følge Hals skal folk tidligere ha reagert på at innvandrerkvinner har badet med klær på, men han mener at reaksjonene er inkonsekvente da ingen skal ha reagert på at brukere har hatt klær på seg når senteret har avholdt livredningskurs i bassenget.

Han understreker at klær ikke er noe problem for hygienen i bassenget. Klor og renseanlegg holder vannet rent.

– «Burkinien» er dessuten utstyrt med ei integrert badehette, og det er bare bra for rensligheten i bassenget, sier Hals.

NRK: – «Burkini» er løsningen

Les også

-
-
-
-
-