Nytt

Flere kommuner i Sverige tilbyr egne dager for kjønnssegregert bading. I Fittjabadet (no pun intended) kan kvinner og jenter over 13 år bade uten at disse ekle mennene og guttene som sikkert både spruter vann og stirrer på dem får adgang til svømmehallen.  «Taskiga blickar» er det nok vanskeligere å få has på all den tid dette dreier seg om en importert ikke-svensk-kultur som er kommet for å bli.

Her må det innrømmes at undertegnede selv sluttet å svømme på Tøyenbadet etter samme opplevelser. Den naturlige reaksjonen er å trekke seg bort, ikke å klage til de ansatte at noen «ser på en». Men slik blir vi den tapende part. Det er den aggressive og dominerende importerte patriarkalske mannskulturen som vinner. Fordi alene og bare i badedrakt føler vi jenter oss sårbare når noen kler av oss med blikket og ikke engang forsøker å legge skjul på det. Det er ekkelt og selv vi jentene som ellers er tøffe i trynet og står opp for oss selv, trekker oss vekk.

Problemet er at muslimske kvinner som Shakhlo Altieva fra Miljøpartiet vil innføre de rammebetingelsene som de tror et slikt ufyselig patrialsk system krever: Kjønnssegregering. Det beste er å senke aldergrensen for jentene, mener hun. 9-åringer er ubekvemme sammen med det annet kjønn, ifølge Shakhlo Altieva.

botkyrka

Den beste måten å kvitte seg med problemet med at bilder tas i smug og legges ut på Instagram, er selvfølgelig å ha et forbud mot kameraer/mobiler i svømmehallen, ikke å la alle jenter få egen dag i hallen.

Og istedet for badevakter som burde følge med og utvise gutter og menn som er ubehagelige mot kvinnelige svømmere, være seg unødvendig nærgåenhet, kikking under vann eller åpenbar stirring, så velger Altieva å ytterligere kjønnssegregering (for dette fungerer jo bra i muslimske land!).

Resultatet er bare en mildere versjon av å være hjemme så du ikke risikerer å bli voldtatt fordi du er fritt vilt om du er ute om kvelden.

Men dette forstår ikke Shakhlo Altieva. Rett og slett fordi hun selv ikke er vant med vår kultur. I et intervju fra 2006 beskriver hun sin opplevelse at sitt nye hjemland Sverige.

Nå, som hun tror hun er blitt svensk, tror hun at hennes idéer og løsninger er det rette for Sverige. Ser hun ikke selv at alt hun gjør er å tilpasse Sverige til islam?

IMG_3911%20486px

Lettere å få seg svensk pass enn svensk tankegang.

Journalist Sakine Madon tar til motmæle mot Altieva og skriver at niåringer er ingen sexobjekter. Hun fortviler over at svømmehallen i Fittja nå utvider kjønnssegregeringen.

Drypp, drypp.