London School of Economics Islamic Society har nylig avholdt en middag hvor kvinner og menn ble adskilt med en skjerm. De hadde hver sine billetter for «sisters» og «brothers» og selv telefonlinjene for bestilling av billetter var separate. De som deltok sier at middagen var komfortabel og avslappet.

Så da er vel alt greit da? Frivillig og komfortabel segregering. Hvorfor bry seg, vil nok mange si. La dem holde på. Men det er fordi de ikke skjønner at dette brer om seg. Fra svømmehaller til middager og konferanser. Eller private feiringer, som Drammens varaordfører Yousaf Gilani valgte da han inviterte 200 av sine nærmeste venner (men ingen kvinner).

Det er et problem at man i dagens moderne samfunn ikke kan være både avslappet og komfortabel i selskap med det annet kjønn (eller det tredje – som man sikkert ville legge til i Sverige). Segregering i Europas svømmehaller skjer fordi kvinnene ikke er trygge. Resultatet er nedgang i besøk. Kvinner er ikke trygge ute alene om kvelden, sier svensk politi. De er tryggere hjemme.

Gutter som ikke får noe noen naturlig respekt (ikke æresrelatert) for jenter vokser opp til å bli tafsende menn når anledningen byr seg. «Avslappede» segregerte middager er en del av problemet. Det er resultatet av at menn ikke har lært seg å oppføre seg anstendig i kvinners nærvær.     

varaordførerfeiring

Det var sikkert både avslappet og komfortabelt i Gilanis selskap.

3233AB9500000578-3492872-image-m-39_1458045834972

En middag uten tafsing og æreskrenkelser.

 

They show the LSE Islamic Society annual dinner, held on Sunday March 13 at Grand Connaught Rooms in Central London. The event was segregated with a screen separating male and female students. All the pictures are taken from Facebook without permission

Her skal ingen kunne titte over kanten.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂