Nytt

I Oslo er det nå treningssenter hvor kun kvinner har adgang. Dette skal være positivt for muslimske menn som kvier seg for å sende sine damer til treningssentre hvor det også er menn. Fordelen for kvinnene er at de slipper å frykte menns blikk.

Det er trist å lese om at menn skal bestemme hvor deres kvinner skal trene, og det er skremmende at kvinner skal frykte menns blikk. På hvilken måte omgås kjønnene hverandre i disse muslimske miljøene?

– Mange menn kvier seg for å sende kvinnene til treningssentre der menn har adgang, sier Hussain Al Kazaale. På Eva Fitness kan minoritetskvinnene trene uten å frykte menns blikk.

Tredemøller, styrketreningsapparater, zumba og annen gruppetrening. Likevel er ikke Eva Fitness helt som andre treningssentre.

– Jeg føler meg mye mer komfortabel her hvor det bare er kvinner som kan trene. Jeg tror alle kvinner egentlig ville føle det samme, sier Sara Aatif.

Gründer og daglig leder i Eva Fitness, Hussain Al Kazaale, mener at kjønnssegregeringen ved treningssenteret er et bra integreringstiltak.

For gründer og daglig leder Hussain Al Kazaale er ideen om et treningssenter rettet mot minoritetskvinner et resultat av hans kjennskap til det muslimske miljøet.

– Jeg vet hvordan mennene i for eksempel pakistanske eller arabiske miljøer tenker. Mange kvier seg for å sende kvinnene til treningssentre, men når de hører at det kun er kvinner her, føler de seg trygge. Også kvinnene føler seg komfortable, når de kan ta av seg hijaben og vite at det ikke kommer menn inn, sier Al Kazaale.

—————-

– Vi har nådd rundt 130 medlemmer. Det er også en del etnisk norske kvinner her som kommer fordi de trives, sier Al Kazaale.

Kazaale sier at et treningssenter rettet mot minoritetskvinner både er et integrerings- og et helsetiltak.

 http://www.osloby.no/sprek/Adgang-forbudt-for-menn-7107668.html