Eriksdalsbadet er det største badet i sentrum av Stockholm og er Sveriges nasjonalanlegg for svømming. Der det før var tilstrekkelig at badevakter passet på at folk ikke druknet og ellers hygget seg i fri utfoldelse har politiet nå begynt å patruljere. Bakgrunnen er at badet er i ferd med å bli overtatt av EMA-gjenger, altså gjenger med enslige mindreårige asylsøkere. De aller svakeste, de som sitter nederst ved bordet, for å sitere byråd Geir Lippestad i Oslo.

I fjor ble 14 seksuelle overgrep politianmeldt ved Eriksdalsbadet alene. Olof Öhman, som er sjef ved idrottsförvaltningen i Stockholm, bekrefter at det derfor skal installeres flere overvåkningskamera og at de skal ansette flere badevakter, men understreker at overgrepene ikke kan kobles til situasjonen med besøkende fra andre kulturer. Nei det skulle tatt seg ut. Pressetalskvinne for politiet i Stockholm sentrum Benita Nilsson sier mørketallene er store.

I stedet for å kaste ut og politianmelde folk som ikke oppfører seg skikkelig valgte Eriksdalsbadet i januar å gå for praktisk løsning på problemet med at unge mindreårige asylsøkere trakasserer jenter seksuelt i boblebassengene. Da innførte de en ordning med kjønnsdelte boblebasseng! Hvorfor ikke egen inngang for kvinner og menn, eller egne åpningstider for kvinner og menn når de først var i gang?

I begynnelsen av januar skjedde den største tragedien, så langt. Da skal en svært ung jente, hun omtales som et barn, ha blitt voldtatt og politiet ser seg nå nødt til å patruljere anlegget.

1. januar i år forandret man reglene i Stockholms svømmehaller for å øke tryggheten for barna. Hvis dette ble håndhevet så kan vi gå ut fra at voldtektsmannen, som fremdeles ikke er funnet, er over 12 år og kan svømme 50 meter på rygg?

Äventyrsbadet ble et mareritt for mange unge svenske jenter i fjor. Mørke huler og tunneler blir farlige i samvær med andre kulturer. Særlig de svakeste fra disse kulturene bør man se opp for.

Seksuell trakassering er dessverre bare toppen av isfjellet i denne svømmehallen som mer og mer begynner å ligne en syndens pøl. Paradoksalt nok kan det se ut til at svenske myndigheter selv har vært med å skape problemene de nå sliter med å bekjempe. Grunnen er at EMA har fått gratisbilletter til badet, – selv om de ikke kan svømme. God idé. Hva gjør unge gutter på svømmehall når de ikke kan svømme, bortsett fra å glane på jenter i badedrakt eller tafse på dem? Det er ikke godt å si. Resultatet er uansett at svenske jenter nå i stadig større grad velger bort en tur i svømmehallen fordi de ikke føler seg trygge.

Vi snakker altså ikke om en sliten kommunal svømmehall i en av drabantbyene, men nasjonalanlegget. Situasjonen ved Eriksdalsbadet har ført til mye aktivitet på sosiale medier og det ryktes at noen skal ha gjort fra seg på bassengkanten. Andre rapporterer at unge gutter onanerer helt åpenlyst i garderoben.

Nå er det kanskje bare et tidsspørsmål før Per Fugelli sier skikken med å gjøre fra seg på bassengkanten og onanere i garderoben verken er forkastelig eller moralsk primitiv, og at guttene må møtes med god vilje. Vi må nok heller prøve å forstå dem, ellers får vi ingen god integrering.