Nytt

«Fritt frem for toppløsbading,» ble det kunngjort for en måneds tid siden, etter at lobbygruppen Bara Bröst vant den politiske kampen om dette spørsmålet i Malmø. Og etter paragrafers ordlyder er det nå fritt frem. Det kunne vel umulig være tale om noen islamisering der i byen?

En reporter fra Corriere della Sera – hvis nysgjerrighet kanskje ble vekket av denne nyhetens kontrast til brannene i Rosengård – tok seg nylig en tur til svømmehallene i byen, og konstaterte forbauset at det ikke var noen «bara bröst» å se. De badende kunne ikke huske å ha sett noen, ei heller badevaktene.

Etter å ha samtalt med flere personer og fulgt med på svenske blogger, er ikke reporteren i tvil om årsaken: Malmøs befolkning vil om ikke lenge ha muslimsk flertall, en betydelig andel av muslimene låner øre til ekstremister, og et høyt antall muslimske menn tilbringer mye tid i de offentlige svømmehallene. Der føler svenske kvinner såpass sterkt ubehag over å bli beglodd at tanken på å ta av overdelen ikke engang faller dem inn.

Reporteren spør seg så hva slags seier det var feministgruppen oppnådde, gitt at kvinnene i realiteten ligger lavt i terrenget og ikke lenger bestemmer hvor skapet skal stå, formaljussen til tross. Under en tur på stranden ser han flere ganger den heldekkende badedrakten, og han formidler en følelse av anspenthet i luften når innfødte svensker like ved observerer en kvinne i «burkini» (et plagg som nå kan leies i et ikke nærmere angitt basseng i Sveriges tredje største by).

CS