Rektor Espen Hay ved Finnsnes barneskole vil gjerne legge ting til rette for at innvandrerjenter skal få svømmeundervisning. Han, og mange andre, ser ut til å godta at disse jentene blir fritatt for svømmeundervisning med mindre de kan iføre seg heldekkende burkini i bassenget. Hvorfor skal man gi etter for slike særkrav i Norge?

– Dersom de ønsker å la døtrene bruke burkini, kjøpt for egne penger, er det i orden, men de skal ha svømmeopplæring som og sammen med alle andre, sier Espen Hay, rektor ved Finnsnes barneskole.

Dette burde være fullstendig uakseptabelt. Religion gir ikke fritak fra svømmeundervisning og det burde heller ikke innføres noen andre regler enn de som gjelder for norske barn. Det er i Norge de skal bo og leve så det er likegreit å innordne seg norsk skikk og bruk fra barnsben av. Alle ønsker at innvandrerjenter skal lære å svømme, og det må stilles de samme kravene til deres foreldre som til alle andre foreldre.

Man må slutte med å gi islamifiserende alternativer som skaper «oss og dem-skille» på barneskolene. Tenk deg en klasse med 15 innvandrerjenter og tre norske. Hvor komfortable vil de tre norske være når de andre femten er helt påkledd i bassenget? Dette er ikke en fjern tanke for mange Oslo-skoler.

Kristin Walseth, førsteamanuensis på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved Høgskolen i Oslo og Akershus, er blant de som ikke har forstått hvilket utvikling hun heier frem:

– Tiltaket burde være helt ukontroversielt. Rent praktisk er det dessuten bedre enn at man bader i vanlige klær, ettersom burkinien er av riktig materiale for bruk i svømmehall, sier hun.

– Mange reiseglade nordmenn har nok sett at flere bruker plagget i landet de ferierer. Det er bare en badedrakt som dekker litt mer til.

Ah, det er de uopplyste nordmennene som aldri har sett verden som skal settes på plass. Vi henger bare litt etter her oppe i steinrøysa for verden går fremover og i verden har man på seg burkini!  Kristin Walseth regner seg nok selv blant de «bereiste» og verdensvante. Og nei, det er ikke bare en badedrakt som dekker litt mer til. Og hvor mye trenger man å dekke til av en barneskoleelev som skal lære å svømme?

burkini

«- Det er bare en badedrakt som dekker litt mer til.»

Det ser heller ikke ut til å falle henne inn at alternativet til burkini ikke skal være «vanlige klær», men badetøy. Kristin Walseth har tatt sin doktorgrad med fokus på idrett, islam og integrering, skriver avisen Nordlys. Å, så da er hun «ekspert» også. Det er ikke alle som har doktorgrad i burkini! Men en doktorgrad viser seg å være en dårlig erstatning for sunt folkevett i dette tilfellet.

I egen barndom med svømmeundervisning måtte vi også ha på oss badehetter på Tøyenbadet. God hygiene er borte fra offentlige bad der badetøysnekterne ser ut til å kunne gjøre akkurat som de vil. Ingen dusj eller vask før man går i bassenget med eget undertøy på! Resultatet er selvfølgelig at på litt sikt så får de bassenget for seg selv. Mission accomplished.

Vi antar at Walseths doktoravhandling i islam, idrett og integrering ikke tok for seg det hygeniske aspektet? At hovedfokuset i bunn og grunn var «integrering»? Eller hvordan vi legger oss flate for alle særkrav så vi kan fortsette å late som om alle barna får de samme mulighetene?

Hvor lang tid tar det før norske jenter også begynner med burkini for å slippe tafsing og voldtekt i bassengene? 10 år? 20 år? Og da vil plagget bli lansert som en løsning på problemet akkurat som egne jentesoner på festivaler.

Er det virkelig så vanskelig å forstå at islamsk kjønnssegrering og kvinnekroppinnpakking skyldes religionen og ideologiens iboende manglende respekt for jenter og kvinner? Det ser slik ut for vi fortsetter å debattere symptomene istedet for årsakene.

Norsk naiv forståelse og tilrettelegging av videreføringen av islamsk kvinneundertrykkelse (kamuflert som «respekt» i islam) er bare hensiktsmessig hvis vi ønsker å forsterke de muslimske parallellsamfunnene.

Man trenger ingen doktorgrad for å se det. Man trenger ikke engang å være «reiseglad» nordmann.

 

VG    Nordlys

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂