Nytt

Den franske grunnlovsdomstolen har opphevet burkiniforbudet som de siste ukene har blitt håndhevet på en rekke franske strender. Men lokale borgermestere er ikke imponert og flere sier at de vil ignorere domstolen (forøvrig en typisk fransk reaksjon). Også borgermesteren i Cisco på Korsika sier at burkiniforbudet opprettholdes der.

I VG+ kan vi lese om:

Faiza Ben Mohamed om burkiniforbud på stranden i Nice: – Det føles som om vi er på vei mot apartheid

Nei, det er galt. Dette bildet fra Brighton i Storbritannia for noen dager siden, viser «apartheid». Burkiniforbudet skal gjøre det mulig å leve som alle andre kvinner i landet.

378B04E700000578-3756764-Women_dressed_in_traditional_Islamic_dress_were_seen_paddling_in-a-8_1472060715238

Daily Mail spør om folk ble lurt av dette bildet som viste en kvinne som fikk bot i Nice:

106669929_burkini_news-large_trans++eo_i_u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA

I så fall var Daily Mail selv blant de som gikk fem på. Denne kvinnen hadde ikke med seg noe som helst på stranden.

Were France burkini photos STAGED? A Muslim woman on a beach with no towel, no book, or parasol… and then forced to remove swimwear by police … fresh claims pictures may be SET UP

French politicians and media questioned the controversial incident in Nice on Tuesday and asked why the woman was lying down on a beach with no towel, book or parasol in the full glare of the midday sun near a police post – with a photographer nearby.

378D9CA200000578-3754395-image-a-1_1472114702474

Å, verden vil bedras? Nei og nei. Dette kan da ikke være mulig. Norske aviser skrev jo om bevæpnet politi som nærmest tvang kvinnen til å kle av seg. Som om bevæpningen var spesielt for anledningen. Som om de nesten ville skyte burkinikledte på flekken om de ikke kledde av seg.

Men alle franske politibetjenter er bevæpnet hele tiden, de er fremdeles unntakstilstand i Frankrike etter all terroren. Og kvinnen fikk helt sikkert alternativet «du må dessverre forlate stranden eller ta av burkini’n».

Noen aviser skrev at hun ble ydmyket foran sine barn. Barn? Hvor er barna? Lekte de i vannet mens hun sov på stranden? Fikk ikke de håndklær med seg de heller?

Du skal ha vært blind og døv i Frankrike om du ikke har fått med deg burkinidebatten og forbudet der. Franskmenn anser det derfor som en provokasjon å legge seg ned på stranden i burkini nå. Provokasjonspåstanden kom også fra presidentkandidat Sarkozy som griper anledningen til å fiske stemmer fra Front National.

Borgermester David Rachline tvitret at domstolsbeslutningen var «en seier for radikal islam, en politisk islam som avanserer på vårt territorium».

 

Rachline

 

Den konservative politikeren Nadine Morano går enda lenger: Hun sier hun frykter borgerkrig. Provokasjonene vil intensiveres, sier hun. Vil frankmenn respektere sin egen kultur? Burkini vil bli innarbeidet som burka på stranden, sier hun. Dette er et jurdisk vakuum (burka er forbudt på offentlige steder i Frankrike). Hun ser det helt innlysende:

Islamister klarer å pålegge sin totalitære praksis av undertrykkelsen av kvinner gjennom våre lover under dekke av våre grunnleggende friheter!

Jeg har foreslått å endre loven for å forby heldekkende slør med suspensjon av sivile og sosiale rettigheter og deportasjon til alle de som ikke har fransk statsborgerskap.

Franskmenn, våkn opp, hvis ikke så truer borgerkrigen oss.

Nadine Morano tilhører ikke Front National, men UMP, det store borgerlige partiet.

Sosialistene hyller domstolsbeslutningen. Ingen overraskelser der.

The Telegraph    Daily Mail  Le Figaro