Nytt

Etter at Den europeiske menneskerettsdomstolen, EMD, ga Frankrike medhold i at lovforbudet mot niqab og burka er innenfor de europeiske menneskerettighetene, vurderer Ap og Frp igjen et norsk forbud.

– Vi må vurdere om vi skal fremme forslaget på nytt, etter at domstolen i Strasbourg nå har stadfestet det vi i Frp hele tiden har sagt: At et forbud er godt innenfor menneskerettighetene, sier Mazyar Keshvari, Frps integrerings-talsmann.

Jan Bøhler er enig:

– Da Stortinget avviste et slikt forbud i 2013, var hovedargumentet at Norge risikerte å bli dømt i EMD: Nå er det argumentet borte. Jeg mener vi må ta en ny diskusjon om et mulig lovforbud etter dette, sier Bøhler til VG.

196526_Niqab_veiled_woman_Hind_31_poses_in_f

Amnesty International støttet kvinnen som klaget burkaforbudet til Strasbourg. De skriver på sin webside:

It represents a profound retreat for the right to freedom of expression and religion and sends a message that women are not free to express their religious beliefs in public.

“As the European Court of Human Rights has repeatedly insisted, discomfort and shock are the price democratic societies must pay precisely to enable ‘living together’. The reality is that in forcing people to “live together”, this ruling will end up forcing a small minority to live apart, as it effectively obliges women to choose between the expressing their religious beliefs and being in public,” said John Dalhuisen.

Amnesty har tydeligvis ikke forstått at segregeringen har skjedd utmerket godt uten noe lovforbud om burka. Det er svært få mennesker som frivillig velger å «leve sammen» uten at de har noe felles. Resultatet av dette ser vi i frivillig segregering og fraflytting av den opprinnelige befolkningen. Dette skjer i alle europeiske land.

Amnesty tror fremdeles at de beskytter «kvinners rett til å uttrykke sin religion». De burde heller ta for seg all volden som muslimske kvinner utsettes for og som kan dekkes til med heldekkende plagg og fortielse. Hvem er det egentlig Amnesty International beskytter?

De har ingen representanter eller kontorer i land hvor kvinner trenger dem mest som Afghanistan, Yemen, Egypt, Angola, Albania, Bangladesh, Kongo, Eritrea, Gambia, Iran, Irak, Syria, Sudan, Pakistan, Nigeria, Qatar, Saudi-Arabia og Oman.

Ser Amnesty International ingen fellesnevner her?

De kan ikke engang opprette kontorer i disse landene, men allikevel jobber de for å innføre de samme «rettighetene» for muslimske kvinner i trygge land som Sverige, Norge, Island, Tyskland, Storbritannia og Frankrike slik at de kan leve frie og gode liv som kvinner i muslimske land.

Frp og Arbeiderpartiet har til sammen 84 representanter på Stortinget og mangler dermed én for å få flertall for et eventuelt forbud.

Hvem melder seg?

Oppdatering: Ikke Venstre, ihvertfall (det forventet vi da heller ikke)

VG  Aftenposten

Tord Hustveit, leder i Unge Venstre, har skrevet et forvirret innlegg i VG hvor han sier at burkaforbud ikke er noen løsning. Blant annet skriver han:

Den største trusselen er dersom vi i et anfall av moralsk panikk setter oss til dommere over hvilke religiøse praksiser som skal være tillatt og hvilke som skal forbys. Det betyr ikke at vi skal godta eller omfavne at noen velger å dekke seg til, men at det skal møtes med gode argumenter og debatt i det åpne rom.

Men hvis vi ikke skal godta så betyr vel det at vi vil ha et forbud? Eller mener han at vi skal stilletiende ikke godta? Bite tennene sammen osv.

2266031

Tord Hustveit – vil så gjerne være grei

Det er viktig at nettopp de som bruker burka og på den måten isolerer seg, deltar i det norske samfunnet.

De burkakledde som jeg har møtt på T-banen, deltar ikke i det norske samfunnet. At de får lov til å bevege seg utendørs er ikke det samme som deltakelse.

Målet må være å endre holdningene som ligger bak burkaen, det oppnår vi ikke ved at noen blir værende hjemme i sin egen leilighet.

Den beste måten å endre holdninger er gjennom offentlig ordskifte, debatt og nye impulser og synsvinkler. Et forbud mot burka bidrar ikke til noe av dette.

Endre holdningene. Som ligger bak burkaen. Det er et langt lerret å bleke for lille Norge, Tord. Den kampen kan vi ikke vinne.

Ellers er jeg enig i at et forbud mot burka ikke endrer holdninger. Hva forbudet faktisk vil bidra til, er å bestemme hvordan vi vil at det norske samfunnet skal være.